Blog k tématu měsíce dubna

Téma měsíce dubna: krása stvoření

1. 4. 2010 0:00
Rubrika: úvodník | Štítky: z jedné vlny

Postěžoval si jeden vrstevník, že v Bibli je pramálo přírodní lyriky a vůbec že je ta naše kniha jaksi málo "zelená". Možná by měl jiný názor, kdyby vztahu Bůh - člověk - stvoření  věnoval více času. Možná by měl jiný názor, kdyby křesťané vydávali o tomto srozumitelné svědectví.

Pokusíme se vám v měsíci dubnu přinést názory lidí, kteří se zabývají vztahem křesťana a životního prostředí. Vítané jsou samozřejmě také (především) vaše tématické blogové příspěvky rozšiřující toto zaměření. Co ale ta lyrika, co kategorie krásy?

Otvírá se možnost svědčit obrazem i slovem o kráse stvoření. Jak? Zapojením se do foto a poeto soutěže měsíce. Z vámi vybraných nejlepších děl vytvoříme podzimní výstavu.

"Krása spasí svět" (Dostojevskij). Je mnoho cest, na kterých lze krásu - Krista - potkat. Kéž se nám alespoň po některé z nich podaří jít v čase prodchnutém velikonoční radostí.

Václav Plíhal
redaktor tématu

 


 

Akce, fotky a blogové příspěvky k tématu najdete na

http://www.signaly.cz/tema/krasa-stvoreni

Zobrazeno 3157×

Komentáře

Naděžda

Člověče nešťastný, proč jsi smazal ty předešlé příspěvky? Byl tam odkaz na ta všechna ta alba se štítkem "soutěž:krása stvoření". A já-počítačový antitalent- to teď nikde nemožu najít :-(

Naděžda

Aha, tak tady je důkaz toho, jaký su antitalent :-D Su na úplně jiným článku :-DDD<br />
Tak pardón :-)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková